Gratis onafhankelijk inzicht in energieverbruik voor
particulieren met een slimme meter

De schoonste en goedkoopste energie is de energie die we niet verbruiken. Om goed in beeld te krijgen waar de besparingskansen liggen is helder inzicht in energie heel belangrijk. Wij maken het voor u heel gemakkelijk, de enige vereiste is een slimme meter!

Gratis perfect inzicht in uw verbruik!

Laatste nieuws
Ontwikkelingen rondom EnergyBattle Friesland

Alle energiecoöperaties hebben inmiddels een nieuwsbrief ontvangen waarin de ontwikkelingen rondom de EnergyBattle zijn toegelicht. Achter de schermen zijn wij druk aan de slag om de EnergyBattle vorm te geven. Mede hierom is de startdatum verplaatst naar 1 oktober 2018 zodat wij jullie een fantastische battle kunnen aanbieden met vele extra’s. Binnenkort volgt meer informatie.

Startmaand gewijzigd!

Let op!

De start datum van de Energy Battle Friesland is gewijzigd naar 1 oktober 2018 en loopt tot 1 april 2019.

Heb jij je nog niet ingeschreven, er is nog tijd. Schrijf je simpel en snel in op deze site!

Samen maken wij energie besparen leuk!

 

Update rondom deelname

Het gaat momenteel hard met de inschrijvingen en daar zijn we blij om. Er zijn een aantal puntjes waar aan voldaan moet worden om actief deel te nemen aan de battle. Dat zijn de volgende punten:

Voor actieve deelname is het nodig dat u uw historisch verbruik invult in het systeem. Dat kunt u doen bij het volgende onderdeel: na het inloggen klikt u op uw naam in de menubalk. Dan gaat u naar 'mijn gegevens'. Vervolgens klikt u op 'EnergyBattle gegevens'. Hier kunt u de groep ingeven, dus de energiecooperatie waar u lid van bent. Dat zorgt ervoor dat u in de juiste groep komt. Vervolgens kunt u daar uw historisch verbruik ingeven. Dat historisch verbruik kunt u vinden op de factuur van uw energieleverancier. Als u zonnepanelen hebt raden wij aan om in te vullen hoeveel energie u nog geleverd hebt gekregen, dan gebruiken we dat om te vergelijken. 

Spelregels EnergyBattle Friesland

Spelregels EnergyBattle Friesland 2018-2019

  • De EnergyBattle Friesland duurt van 1 oktober 2018 - 1 april 2019
  • De winnaar van de hoofdprijs (eindprijs) is de energiecoöperatie (minimaal 10 deelnemende huishoudens) dat gedurende de periode van de EnergyBattle Friesland de grootste procentuele besparing realiseert (ten opzichte van gemiddeld verbruik van het afgelopen jaar), waarbij de besparing op gas en stroom wordt gemiddeld.
  • Huishoudens kunnen zich gedurende de EnergyBattle Friesland aanmelden, de inschrijving stopt niet op moment van ingang van de battle. 
  • De winnaar van de maandprijs is het huis dat in één maand de grootste procentuele besparing realiseert (ten opzichte van eigen gemiddeld verbruik van het afgelopen jaar), waarbij de besparing op gas en stroom wordt gemiddeld. Deze prijs is per huishouden maximaal één keer te winnen. 
  • De winnaar van de maandelijkse stimuleringsprijs is de energiecoöperatie dat binnen die maand het beste initiatief heeft laten zien. De winst wordt vastgesteld door de vakjury. Deze prijs is per energiecoöperatie meerdere keren te winnen. 
  • Tijdens het eindfeest wordt de eindprijs uitgereikt. De prijswinnaar moet dan aanwezig zijn. Als dat niet het geval is dan schuift de prijs op naar het eerstvolgende energiecoöperatie dat het meeste heeft bespaard.
  • Informatie over de wedstrijd vinden de deelnemers op de website en op de Facebook pagina. Regelmatig worden de energiecoöperaties op de hoogte gehouden via de e-mail. 
  • Bij het berekenen van de maandelijkse winnaars wordt geen correctie toegepast als er tijdelijk of permanent extra mensen of juist minder mensen in het huis zijn gaan wonen.
  • Deelnemers geven toestemming om foto's en informatie via communicatiemiddelen te plaatsen in de openbare ruimte wanneer deze alleen en slechts ten behoeve van of ter informatie over de EnergyBattle Friesland worden gebruikt.